career

Σηκώστε το χέρι σας εάν πιστεύετε ότι είστε πραγματικά δυστυχισμένοι και καθόλου ικανοποιημένοι με τη δουλειά σας αυτή τη στιγμή και εάν προσπαθείτε να βγείτε από αυτήν την κατάσταση αλλά πραγματικά σχεδόν πνίγεστε ψάχνοντας λύσεις.  

Ως career coach δεν υπάρχει κάτι που να θέλω περισσότερο από το να σας υποστηρίξω να ζήσετε μία ζωή που πραγματικά θα σας γεμίζει. 

quotes Θέλω πραγματικά να βγω από αυτή την εργασιακή ρουτίνα. Θέλω να κάνω κάτι με το οποίο παθιάζομαι, που πραγματικά αγαπάω, απλά δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό.quotes

Ποιοι είναι οι στόχοι στο career coaching

Περισσότερες από τις μισές ώρες που είμαστε ξυπνητοί τις ξοδεύουμε στις δουλειές μας. Η αγορά εργασίας αλλάζει, η οικονομία αλλάζει, ακόμα και ολόκληρες βιομηχανίες αλλάζουν διάρθρωση και επαναπροσδιορίζουν τη θέση τους στην αγορά. Η διαδικασία της αναζήτησης εργασίας ή της αλλαγής καριέρας μπορεί να φαίνεται δυσβάσταχτη. Η καθοδήγηση ενός career coach είναι πολύτιμη.

Ένας coach καριέρας μπορεί να σε βοηθήσει να σταματήσεις να νιώθεις κολλημένος σε μία δουλειά που δεν έχει τίποτα πια να σου προσφέρει και να αναγνωρίσεις την δουλειά που πραγματικά θέλεις να κάνεις, να σε οδηγήσει στην εύρεση εργασίας, να πάρεις τη θέση που πραγματικά θέλεις, όπως και να σε οδηγήσει στην αλλαγή καριέρας, μία καριέρα προσαρμοσμένη σε έναν κόσμο που αλλάζει.
Είτε θέλετε να βρείτε την καριέρα που ονειρεύεστε, είτε να αλλάξετε καριέρα, είτε ψάχνετε για δουλειά, είτε θέλετε να ξεχωρίσετε σε μία συνέντευξη ή και όλα τα παραπάνω μαζί, το πρόγραμμα καριέρας σας παρέχει ένα πακέτο καθοδήγησης για κάθε στάδιο της εξέλιξης της καριέρα σας. 

Στο πρώτο στάδιο βρίσκεται η επιλογή της καριέρας που αγαπάτε. Εάν δεν είστε ευτυχισμένοι στη δουλειά σας σας βοηθάω να αποφασίσετε την ονειρεμένη σας καριέρα, να αναγνωρίσετε την ιδανική θέση βασισμένη στα ταλέντα σας, όσα σας παθιάζουν, αλλά και την προσωπικότητά σας, και να βελτιώσετε την θέση σας, το μισθό σας και την ευτυχία στην καριέρα σας.

Στο δεύτερο στάδιο είναι η αλλαγή καριέρας. Εάν θέλετε ή χρειάζεται να κάνετε μία αλλαγή σας βοηθάω να στήσετε τη στρατηγική μετάβασης στη νέα καριέρα, να βρείτε νέο σκοπό στις δεξιότητες σας και να αναγνωρίσετε το προς τα που πρέπει να στραφείτε σύμφωνα με τις τρέχουσες και μελλοντικές οικονομικές και τεχνολογικές αλλαγές.

Στο τρίτο στάδιο σας καθοδηγώ στην εύρεση εργασίας. Παρέχω εξειδικευμένες στρατηγικές και μία αποδεδειγμένη βήμα-προς-βήμα διαδικασία καθοδήγησης στην εύρεση εργασίας για να κερδίζετε οποιαδήποτε θέση. Φτιάχνετε το βιογραφικό σας ώστε να ξεχωρίζει και να σας προσλάβουν κλείνοντας συνεντεύξεις με τις καλύτερες εταιρείες.

Τέταρτο στάδιο είναι το πώς να διαπρέψετε σε μία συνέντευξη. Δεν θα νιώσετε απροετοίμαστοι ή φοβισμένοι πια όταν αντιμετωπίζετε μία συνέντευξη γιατί θα σας βοηθήσω να κάνετε πρακτική για να προετοιμαστείτε και να ξέρετε ακριβώς πώς να βγείτε κερδισμένοι από μία θέση αυτοπεποίθησης και ηρεμίας καθόλη τη διαδικασία.

Τι είναι το career coaching και σε ποιους απευθύνεται.

Είναι ένα life coaching που απευθύνεται σε ανθρώπους που παλεύουν με την καριέρα τους. Απευθύνεται σε επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν εμπόδια στην επαγγελματική τους ζωή. Τις πιο πολλές φορές το πρόβλημα είναι ότι κάποιος κάνει τη λάθος δουλειά, βρίσκεται στην λάθος εταιρεία ή έχει το λάθος ρόλο. Η αλήθεια είναι ότι εάν δεν λάβετε κάποια βοήθεια θα επαναλαμβάνετε το ίδιο καταστροφικό μοτίβο ξανά και ξανά.

Έχω υπάρξει σε αυτή τη θέση με τη δική μου καριέρα. Ίσως είχατε την εμπειρία του να είστε σε λάθος δουλειά και να σκεφτεστε να τα παρατήσετε για να πάτε σε μία άλλη δουλειά που όμως δεν ξερετε αν θα σας αρέσει. Είναι ένα πολύ ενοχλητικό δίλημμα. Αυτό είναι επίσης κάτι πολύ συνηθισμένο. Επιπλέον, το να μένετε ανικανοποίητοι από την καριέρα σας είναι πολύ συνηθισμένο.

Σύμφωνα με μία μελέτη τουλάχιστον το 40% των επαγγελματιών είναι κατά κάποιο τρόπο δυστυχισμένοι στις καριέρες τους ενώ το 10% δηλώνει ότι μισεί την δουλειά του. Από την άλλη μεριά μόνο το 10% δηλώνει ότι αγαπάει αυτό που κάνει, ενώ το 20% λέει ότι του αρέσει αυτό που κάνει. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα εάν σκεφτείτε ότι μόλις το 30% αγαπάει ή τουλάχιστον είναι καλά με την εργασία του. 

Ο νούμερο ένα λόγος που κάποιος δεν είναι ικανοποιημένος στη δουλειά του είναι το ότι έχει θέματα με το αφεντικό. Ίσως το περιβάλλον της εργασίας είναι τοξικό ή οι επικεφαλής διοικούν με φόβο και εκφοβισμό. Ίσως ασκούνται άδικες πρακτικές μέσα από χάρες και συμπάθειες που ξεχωρίζει νικητές και χαμένους. Νομίζω όλοι καταλαβαίνουμε όταν κάτι δε μας φαίνεται σωστό. Σε μία τοξική, μη υγιή κουλτούρα εταιρείας κανένας δε γελάει, κανένας δεν περνάει καλά, ίσως κάποιοι περισσότερο από άλλους. Εκτός από την κουλτούρα υπάρχουν και περιπτώσεις που απλά δεν κολλάς
  • Ας πούμε ότι η κουλτούρα της εταιρείας είναι μια χαρά, το αφεντικό είναι μια χαρά, αλλά εσύ δεν ταιριάζεις για το είδος της δουλειάς που σου ζητάνε να κάνεις.
  • Ας πούμε ότι είσαι στις πωλήσεις και έχεις να πουλήσεις ένα high tech προϊόν το οποίο όμως δεν σε παθιάζει, ενώ  παθιάζεσαι με προϊόντα που είναι περισσότερο μοναδικά και χειροποίητα. Σε αυτή την περίπτωση το πρόβλημα είναι ότι δεν ταιριάζεις στην φιλοσοφία και σ’ αυτό που πουλάει η εταιρεία.
  • Μετά υπάρχει και η περίπτωση να είσαι σε έναν ρόλο για αρκετά χρόνια, ας πούμε ότι είσαι πωλητής, και χρόνο με το χρόνο, από εταιρεία σε εταιρεία, ξαφνικά συνειδητοποιείς για παράδειγμα ότι δεν σου αρέσει να κάνεις ψυχρά τηλεφωνήματα, δηλαδή απλά πλέον δεν σου αρέσει η φύση αυτής της δουλειάς.
Συμπεραίνεις λοιπόν ότι:  μάλλον αυτή η δουλειά δεν είναι φτιαγμένη για σένα ενώ βλέπεις άλλους να το κάνουν και να είναι απόλυτα ικανοποιημένοι και χαρούμενοι. Οπότε νιώθεις χαμένος και παγιδευμένος και αποφασίζεις ότι πρέπει να αλλάξεις καριέρα.

Αν θέλετε να ξεκινήσετε το πρόγραμμα CARRER COACHING επικοινωνήστε μαζί μου !